Ensomhed

Her får du hjælp til at tackle din ensomhed.

.

.

Ensomhed

Her får du hjælp til at tackle din ensomhed.

.

Gode råd til dig der oplever ensomhed, så det ikke bliver en hæmsko for din glæde i livet.

Jeg møder ofte klienter der går rundt med en dyb ensomhedsfølelsen og mangler redskaber til at tackle den.
Her vil du få et indblik i hvad ensomhed er for en størrelse og redskaber til hvordan du kan tackle den.

 

Ensomhed har ikke noget at gøre med, om du er sammen med andre mennesker eller alene.

Umiddelbart skulle man tro, at når man oplever følelsen af ensomhed, så er det fordi man mangler nærvær og kontakt med andre mennesker.
Men ensomhed har ikke noget at gøre med, om du er alene eller sammen med andre mennesker, det er en indre følelse som opstår når du ikke føler dig forbundet til dig selv og din sjæl.

 

Hvordan ser livet ud, når man ikke er forbundet til sig selv og sin sjæl.

Lad mig give dig et eksempel fra mit eget liv.

Jeg har før i tiden datet rigtig mange fyre, fordi jeg længtes efter kærlighed og ikke være ensom, det resulterede i at jeg mange gange, blev kærester med fyre jeg ikke elskede, fordi jeg troede, at det at have en kæreste ville få mig til at blive mindre ensom.

Den værste følelse overhovedet, var at mærke ensomheden, den var så ubehagelig, at jeg ville gøre hvad som helst for at komme væk fra den.

Men lige meget hjalp det, selvom jeg havde en kæreste var det ligesom et plaster på ensomhedsåret, der var stadigvæk et hul nedenunder af dyb ensomhed.

Jeg oplever også i dag, at når jeg er sammen med rigtig mange mennesker, hvor man skulle tro at jeg ikke ville føle mig ensom, da er det ofte der, hvor jeg føler mig allermest ensom.

Træk dine følehorn hjem til dig selv

For det første er det fordi, jeg har mine følehorn ude i andre mennesker og fornemmer hvad de har brug for og hvordan de har det. Det gør at der er ingen hjemme hos mig selv, jeg er med andre ord ikke tilstede i min krop, og kan ikke mærke mig selv. Så når min opmærksomhed er ude i andre er jeg ikke forbundet til mig selv og min sjæl, og denne indre adskillelse til mig selv skaber en dyb følelse af ensomhed.

Så for at jeg kan bevæge mig ud af at føle mig overvældet af ensomheden og hjem i mig selv, og dermed mærke kontakten til min sjæl, så skal jeg vende opmærksomheden mere indad.

Her kommer nogle gode redskaber til hvordan rejsen hjem til kontakten til dig selv og din sjæl kan ske, og hvordan ensomhed dermed ikke bremser dig i din glæde i livet.

 

1 – brug din vejtrækning til at trække dine følehorn, som kan være ude i andre mennesker hjem til dig selv:

Når du er sammen med andre mennesker og din opmærksomhed går over i dem, så er din vejtrækning dit anker til at finde hjem til dig selv igen. Øv dig når du taler med andre mennesker, samtidig at have fokus på din vejrtækning. Når du begynder at tænke over hvad andre tænker om dig, eller at du skal være på en bestem måde i dine relationer, find hjem i dig selv igen med din vejtrækning.

2 – Brug Stilhed som et redskab

Ofte kan vi gøre alle mulige overspringshandlinger for at flygte væk fra den smertefulde følelse af ensomhed. Det kan være vi spiser en masse slik/mad, er på vores telefon, surfer på nettet, fylder vores kalender op med aftaler. Men her invitere jeg dig til at stoppe op. Giv dig selv tilladelse til et øjeblik at mærke dig selv, træk vejret og prøv at være med det der er af følelser i dig. Ensomheden kan være utrolig overvældene og smertefuld at mærke, men prøv i nogle minutter om dagen at være i stilhed uden distraktioner og dermed vil du komme i tættere forbindelse med dig selv.

3 -Kom tilstede i din krop

De fleste mennesker lever fra halsen og op og har ikke kontakt til kroppen, så redskab nr. tre er, at begynde at komme i kontakt med hele din krop. Mærke kontakten til stolen du sidder på. Hvis du føler for det, så vil nogle guidede kropsskannings meditationer, som kan findes på nettet også være godt. Dermed øver du dig i at få bevidsthed ned i din krop. kontakt til kroppen er det vigtigste redskab til at komme i kontakt med din sjæl og dermed ikke blive overvældet af følelsen af ensomhed.

 4-kom til stede i nuet – og mærk kontakten til dig selv

Vi lever meget af vores liv i vores tanker i fortiden og fremtiden, og det er kun i nuet vi kan komme i kontakt med vores sjæl. En god måde at komme til stede i nuet på, er at åben dine sanser. Gå ture i naturen hvor du lægger mærke til underlaget under dine fødder, er det hårdt, blødt, glat. Se på dine omgivelser som om det var første gang du så dem.
Lig mærke til hvad dufte der er, og slå dine øre ud og lyt til alle de lyde der er på din vej.
Dette kan gøres samtidig eller du kan beslutte dig for, at på din gåtur vil du have fokus på en af dine sanser af gangen. Ex kun de lyde du høre.
Når du ryger op i dine tanker, så bring din opmærksomhed tilbage til det du høre på din vej.

 5 – Kontakt en psykoterapeut

Find en psykoterapeut der kan støtte dig i at rumme alle dine følelser, det er ikke meningen at vi skal kunne rumme alt alene. Jeg har selv haft stor glæde af en terapeut ved min side, på min rejse til at komme i kontakt med mig selv og min sjæl, og dermed kunne rumme følelsen af ensomhed.

De sidste ord om Ensomhed

Ensomhed er en følelse vi alle har, og det er et livsvilkår for at være menneske på jorden. Men ved at komme i tættere forbindelse med dig selv og din sjæl, vil du opleve at ensomheden ikke udelukkende vil være en kilde til smerte, men mere en følelse, du vil kunne rumme at mærke og være i, uden at den vil bremse dig i din glæde i livet.

Ilonas Sjælsterapi

 

22 90 93 75

ilonaaurora@gmail.com

Amagertorv 14B
1160 København K (på strøget)

Følg mig