Hvad er forskellen

på en psykoterapeut og en psykolog

Hvad er forskellen

på en psykoterapeut og en psykolog

Psykoterapeut

Et psykoterapeut studie består af 4 års både praktisk og teoretisk viden.
Det vil sige at man på 3 og 4 år starter med at have klienter og har supervision af underviserne ved siden af.

Når man er færdig efter de 4 år, har man haft over 800 klient sessioner, der giver et godt grundlag for at starte sin praksis op.

Derudover skal man have minimum 60 timers egen terapi. Dette er det aller vigtigste for en terapeut, fordi der ellers kan være fare for, at terapeuten blander sine egne traumer og udfordringer i livet sammen med klientens.

Psykoterapeut studiet har meget fokus på ens egen udvikling, så man gennemgår mange intense processer, imellem den teoretiske undervisning, hvor man som menneske udvikler sig helt enormt og bliver totalt transformeret efter de 4 år på studiet.

Psykolog

Et psykolog studie består kun af teoretisk viden, så en psykolog har 5 års teoretisk viden fra universitetet, det sidste år er der en praktik på 3 måneder, hvor det er sjældent at psykologen får mulighed for selv at have klienter.

Når psykologen er færdig med de 5 år, har han ikke selv prøvet at have klienter eller set på egne temaer og traumer, da det ikke er et krav, at psykologen selv skal gå i terapi.

De klienter jeg har haft der har gået hos en psykolog, før de kom til mig, beskriver at de oplever at psykologen sætter dem i en kasse. F.eks. angst kasse eller stress kasse og så arbejder de ud fra det. Hvor en psykoterapeut ser mere på det hele menneske og arbejder både med krop sind og sjæl.

Ilonas Sjælsterapi

 

22 90 93 75

ilonaaurora@gmail.com

Amagertorv 14B
1160 København K (på strøget)

Følg med på Socialemedier