Selvværd

Her får du konkrete redskaber
til at booste dit selvværd.

.

.

Selvværd

Her får du konkrete redskaber til at booste dit selvværd.

.

Alle mennesker har gavn af at arbejde med deres selvværd, da det kan gøre en kæmpe forskel på, hvor stor livskvalitet og glæde du får i dit liv

Her vil jeg fortælle dig hvordan du får et højere selvværd, og du vil få konkrete tips til at booste dit selvværd.

For at komme hen til et højere selvværd, tænker jeg det vil være oplagt først at give dig et biled af, hvad det egentlig indebærer at have et lavt selvværd.

Jeg vil tage udgangspunkt i mig selv, og måske vil du kunne spejle dig i hvordan jeg oplevede det at have et lavt selvværd.

Hvad vil det sige at have et lavt selvværd

Jeg blev altid kæreste med fyre jeg ikke var forelsket i, fordi det var bedre at have en kæreste end at være alene og ubevidst følte jeg ikke jeg fortjente bedre.

Jeg var konstant bange for hvad andre tænkte om mig, og når jeg var sammen med andre og mødte nye mennesker, var jeg utrolig selvbevidst om hvordan mit tøj sad, og hvilket indtryk jeg gerne ville give til andre, så de kunne lide mig.

Når jeg var sammen med mine veninder, var jeg utrolig god til at lytte og få den anden til at føle sig godt tilpas. Jeg satte mig selv i anden række og ville ikke skabe dårlig stemning med at tale om mine problemer og tage plads og fylde i rummet.

”lavt selvværd – Du føler kun du har værdi i kraft af hvad du gør og præstere og ikke hvem du er, når du bare er dig selv og trækker vejret.”

Ilona

På studiet var det vildt vigtigt for mig at præstere og få høje karaktere, og gøre det alléer bedste jeg kunne. Jeg pressede mig selv til det yderste, for at være så god som mulig, så jeg også ku vise, at jeg havde styr på livet.

Det var svært for mig at aflyse aftaler, hvis jeg ikke havde lyst eller var for træt til at ses, fordi jeg ville ikke skuffe den anden, og hvad ville hun også tænke.

Jeg følte kun jeg var noget værd, i kraft af hvad jeg præsterede og gjorde og ikke i kraft af hvem jeg var som menneske. Derfor var det så utrolig vigtigt at få anerkendelse og bekræftelse fra andre mennesker, fordi jeg ikke følte jeg havde værdi, hvis andre ikke kunne lide mig. 

Denne jagt for hele tiden at være vellidt blandt andre, og vise at jeg havde styr på mit liv med at præstere og lykkes i alt hvad jeg gav mig til, var utroligt drænende og stressende liv at være i.

Hvordan bevægede jeg mig hen til at få et højere selvværd

Igennem psykoterapi fandt jeg ud af hvilke mønstre jeg havde, og hvad jeg havde lyst og behov for. Den nye bevidsthed var med til at jeg kunne vælge at handle anderledes.

For først når vi får bevidsthed ind i hvad vi gør af uhensigtsmæssige ting for os selv, får vi friheden til at ku vælge at gøre noget andet.

Jeg begyndte langsomt at vove mig ud i at vælge mig selv først.

Ringe til min veninde og fortælle at jeg ikke kunne komme til vores aftale, fordi jeg var træt.

Ikke læse alle bøger til pensum på studiet, og kun tage de bøger jeg ku magte uden at presse og stresse mig selv til det yderste.

Være ærlig og fortælle andre, hvis jeg var ked af det, når vi var sammen.

Hver gang jeg ændrede min adfærd, valgte mig selv først, så fik jeg en indre YESS følelse! i hele min krop, og erfaringen af hvor optur det føltes, gav mig mod til at blive ved med at bevæge mig ud af min komfortzone og vælge mig selv til.

 

Du er den vigtigste i dit liv

Idet jeg prioriterede at vælge mig selv først, mærkede jeg mit værd som menneske blev større og større, fordi jeg var værdifuld nok til at vælge mig selv til og gå efter mine behov, og det resulterede i at mit selvværd voksede og voksede.

I dag har jeg arbejdet med mit selvværd igennem de sidste fem år og jeg har aldrig haft det så godt. Været så glad, kunne hvile så meget ind i at være mig selv, og mærke helt inderst inde at jeg har værdi som menneske. Ikke fordi jeg kan eller gør noget bestemt, men bare fordi jeg er mig og trækker vejret. Jeg har fået kontakt med min indre kærlighedskilde og mærker at jeg er kærlighed og at jeg er værdig til det allerbedste liv her på jorden.

”Dit Selvværd er aldrig statisk, der er dage hvor du vil opleve, at have et højere selvværd end andre dage, og dit selvværd vil kunne blive højere og højere igennem hele livet.” 

Ilona

Her kommer lige en lille opsummering til hvordan du kan få et højere selvværd.

 

1

Få bevidsthed om hvilke mønstre du har i dit liv igennem terapi.

2

Find ud af hvad du har lyst til og behov for i dit liv, og gå efter det.

3

Begynd langsom at bevæge dig ud af din komfortzone og gør ting du er bange for.

4

Bliv bevidst om hvilke områder af dit liv, du er fanget af at skulle præstere og gøre alt perfekt, og sæt baren ned for hvad du skal kunne.

5

Stop med at sammenligne dig selv med andre, sammenligning er en illusion. Da du aldrig kan have haft de samme opvækstbetingelser og udfordringer i livet som den anden, så det grundlag du sammenligner dig selv ud fra er en illusion.

6

Vid at du ikke er egoistisk når du sætter dig selv først.

DU ER DEN VIGTIGSTE I DIT LIV !

og du kan også først reelt uselvisk, være noget for andre, når du først og fremmest er noget for dig selv.

7

En god portion mod og vid at det er muligt, hvis du er villig til at komme ud af din komfortzone.

8

Hjælp og støtte på vejen, jeg havde en psykoterapeut ved min side, man kan også tage fat i en god ven eller et familiemedlem.

9

Det er ikke meningen at vi skal kunne klare alt selv

Jeg tror på dig !

You can do it .-)

 

Ilonas Sjælsterapi

 

22 90 93 75

ilonaaurora@gmail.com

Amagertorv 14B
1160 København K (på strøget)

Følg med på Socialemedier