Stress

Her får du hjælp til at finde vejen ud af stres.

.

.

Stress

Her får du hjælp til at finde vejen ud af stres.

.

Sådan bekæmper du stress

Hvis man bliver ramt med stress, har man altid tre delpersonligheder, meget aktivt på spil i ens liv. En delpersonlighed er en side af dig selv, der taler igennem de tanker du fortæller dig selv og den mærkes også fysisk i din krop. F.eks. igennem en følelse af en knude i maven, opspændte kæber, sommerfugle i maven en lethed i kroppen, migræne osv.

Den første delpersonlighed der vil være meget aktivt på spil i dit liv, når du er ramt med stres er præstations siden i dig.
Alle mennesker har denne side og også de to andre, jeg vil beskrive, men når du har stres, fylder de for meget i dit liv.

Præstation siden

Når min præstation side er på spil, vil den ofte fortælle mig sætninger såsom.

”Det kan du godt gøre lidt bedre”
”Nu skal du lige tage dig sammen, og få den opgave færdig”

Den ku skubbe mig ud over mine egne grænser og få mig til at arbejde i døgndrift på en opgave, for at den sku blive så god som muligt.

Den sætter altid baren helt urealistisk højt, så du aldrig vil ku gøre det godt nok, alt hvad du gør, kan altid gøres lidt bedre.

Den næste delpersonlighed der også styrer individet der er ramt med stres er delpersonligheden kritikeren.

Kritikeren

Den ku finde på at sige til mig;

”Ejh hvor er du dum, hvorfor sagde du ikke det til hende, da hun blev vred på dig”

”Hvor er din mave ulækker at se på”

”Se dine slaskelår, dem er der da ingen der gide se på, det er jo derfor du ikke har en kæreste”

De sætninger den fortæller dig, vil ofte medføre, at du virkelig tror på det den fortæller og du vil også handle på det, hvis du er ramt med stres.
Kritikkernen fik mig f.eks. til at træne 6 gange om ugen i fitnessworld og være helt fanatisk med min kost over en årrække.

Den sidste delpersonlighed jeg vil nævne her er pleaseren.

Pleaseren

Min pleaser ku sige;

”Jo selvfølgelig kan jeg hjælpe dig med at flytte”
Selvom jeg egentlig ikke havde tid til det.

Den kan også få dig til at sige ja til for mange opgaver på din arbejdsplads, fordi du gerne vil være en god kollega og blive set på som et hjælpsomt menneske.

Når pleaseren er på spil, vil du altid opfylde andres behov på bekostning af dine egne.

”Dine delpersonligheder bliver dannet, fra du er barn i mødet med omverdenen og jo flere erfaringer du får igennem livet, jo stærkere vil delpersonlighederne blive”

Her har jeg beskrevet hvad min præstation, kritikker og pleaser delpersonlighed kan fortælle mig. Måske har du nogle helt andre sætninger de fortæller dig. Det er så vigtigt at få øje på, hvad du præcis fortæller dig selv, når de sider er på spil i dig.

Det er blandt andet noget jeg hjælper mine klienter med. Vi laver øvelser, hvor jeg får lov til at tale direkte med den enkelte delpersonlighed i klienten. Når man bliver helt bevidst om hvad delpersonligheden i en fortæller, kan man begynde at være den der styrer delpersonligheden og ikke delpersonligheden der styrer en.
Når man er ramt med stres, vil det altid være delpersonligheden der styrer en.

De tre delpersonligheder er med til at skabe et uhensigtsmæssigt mønster i dit liv og for at du kan bryde det mønstre og ikke blive ramt af stres igen, bliver man nød til at se og arbejde med de tre delpersonligheder.

”Lige meget om du oplever stres på din arbejdsplads eller dit studiet, så har det altid rødder i de tre delpersonligheder i dig”

Nervesystemet

De klienter der kommer ind ad min dør og er ramt med stres. Har jeg altid meget fokus på bevidst at arbejde med deres nervesystem. Man vil have et nervesystem der er meget højt vibrerende når man har stres. Det vil give sig til udslag i meget rastløshed, uro i kroppen, tankemylder og ubehag.

Jeg arbejder igennem hele sessionen med at afbalancere mine klienters nervesystem, så det kan komme mere i ro, og det er blandt andet ved at arbejde med tempoet i sessionen, kroppen og andre værktøjer jeg hiver op af min værktøjskasse, når det giver mening for den enkelte klient. Jeg arbejder altid intuitivt, så alle mine forløb bliver skræddersyet præcis til dine behov.

Stres er et kæmpe emne at beskrive og det medføre også ofte andre symptomer såsom depression og angst, men her har jeg valgt at tage udgangspunkt i hvad stres udspringer fra.

Opsummering

For at bekæmpe stres, skal du arbejde med at blive bevidst om dine tre delpersonligheder og opsøge hjælp og støtte til at afbalancere dit nervesystem. Det kan være meget udfordrende at bekæmpe stres alene, fordi det ikke er muligt, selv at blive bevidst om dine ubevidste mønstre. Det kræver en terapeut der kan spejle dig, så du kan få øje på de ubevidste mønstre der gør, at du bliver ramt med stres, og som spænder ben for din glæde og lykke.

Ilonas Sjælsterapi

 

22 90 93 75

ilonaaurora@gmail.com

Amagertorv 14B
1160 København K (på strøget)

Følg med på Socialemedier